Three love poems (SATB)

Info

Three love poems is een bundel van drie gedichten met een verschillende sfeer die ik dan ook op een verschillende manier op muziek zette.
If thou should ever part from me is een korte tekst van mijn hand die ik speciaal in ‘oud’ Engels schreef om binnen de stijl te blijven van de andere twee gedichten in deze bundel. Het stuk kent een langzame opbouw door repetitie van het hoofdthema en het steeds ‘complexer’ worden van de bewerking ervan om zo de woorden meer kracht bij te zetten. Hoewel de initiële teneur van het stuk droevig kan lijken, is de boodschap achter de woorden positief en de sfeer van de bewerking gaat ook naar een positief, intieme sfeer toe op het einde.
I arise from dreams of thee is een gedicht van Percy Bysshe Shelley(ƚ 8-7-1822) die beschouwd wordt als één van de grootste romantische Engelse dichters. Ik schreef het stuk oorspronkelijk voor het ensemble Cantico uit Buggenhout owv hun enthousiasme voor mijn muziek. Het is een intiem gedicht en dus ook een intiem stuk met weliswaar een hoogtepunt in het midden om daarna weer intiemer te worden naar het einde toe. Het stuk vraagt deze dynamische wissel als het opgevoerd wordt.
Come, o come van T. Campion (ƚ 1-3-1620) is een verzuchting naar een geliefde die veraf is en waarvan de dichter hoopt haar snel terug te zien. Gezien het verzuchtend verlangen in de woorden is het stuk ook iets meer up tempo dan de andere twee stukken van deze bundel, zonder dat het een haastig lied werd (het blijft romantiek). Een eenvoudige zetting van een eenvoudig maar mooi gedicht.
Geniet ervan!